Hellooo city of fashion I am on my wayy!

 

Vanaf 7 juli tot 5 augustus (2017) ga ik als au pair naar Milaan. Het gezin waar ik bij ga wonen bestaat uit een moeder, vader en 2 kinderen (een meisje van 7 jaar en een jongen van 9 jaar). Ik ben bij dit ''vakantie baantje'' terecht gekomen doordat op Facebook een advertentie voorbij kwam over een gezin uit Italië die een Nederlandse au pair zochten. In deze advertentie ben ik een aantal keer getagd en ik besloot een berichtje te sturen. Hoe toevallig alles ook bleek te zijn, bleek de moeder van de kinderen een vriendin te zijn van goede bekenden die mij al vaker vertelde dat ze naar Milaan gingen, en we hadden het er al een paar keer over gehad dat ik eens mee zou gaan.

Die zelfde dag heb ik nog contact opgenomen met het gezin uit Italië en er was meteen een klik! We hadden veel gemeen merkte we al snel, zo is de moeder werkzaam als naaister voor een designer in Milaan en dat past ook heel goed bij mijn opleiding. Deze reis is dus ook een soort stage te noemen, want ik mag ook mee kijken met haar werkzaamheden. We hebben een aantal keer gefacetimed om elkaar toch een beetje beter te leren kennen en na weken aftellen is het eindelijk zover, we gaan elkaar in het echt ontmoeten! 

Waarom een Nederlandse au pair? Dat was mijn vraag in het begin ook. De moeder van de kinderen komt uit Nederland en is een langen tijd geleden verhuizd naar Italië. Ze praat tussendoor ook Nederlands tegen de kinderen en ze verstaan het goed alleen het probleem is dat ze het zelf niet spreken en daarom ga ik ze helpen met een beginnetje. Wil ik ze kunnnen begrijpen, moeten we toch Nederlands tegen elkaar praten want mijn italiaans is niet meer dan ciao..

 

Lijkt het jou leuk om mijn ervaringen te lezen? Houd dan deze blog in de gaten, zo blijf je dagelijks op de hoogte!

 

-xxx- Eems