Dag 13

Woensdag 20 juli 2017

 

Toen  ik opgestaan was kreeg ik een vraagje van Diana. Vrienden uit Roermond hadden gevraagd of ze ook langs konden komen voor 5 dagen (ze komen 30 augustus, in mijn laatste week) natuurlijk vond ik dit leuk! Het is altijd leuk om nieuwe mensen te leren kennen en dat ook nog op deze mooie ervaring in Milaan! Ik verheug me er al op! 

Vandaag moest Diana 2 jurken die ze gemaakt had weer laten passen, en ik ben dus weer mee gegaan om te kijken hoe het in zijn werk gaat. Dit keer sprak ze geen Italiaans met de klant maar Engels, en zo kon ik het beter volgen van hoe en wat er nog moest gebeuren met de jurken. Beiden jurken waren prachtig en ik was benieuwd wat de bruid ervan zou vinden. De jurken waren geen trouwjurk maar feestjurken voor op de bruiloft. Zo zie je maar dat 1 jurk niet genoeg kan zijn! Het was ook een hele aardige klant, en doordat ze Engels sprak heb ik ook veel geleerd van deze doorpas.

Na het passen zijn we doorgegaan naar de Magnum winkel van Milaan. In deze winkel kon je dus je eigen ijsje samenstellen helemaal zoals je hem zelf wou hebben. Ik wist niet eens dat dit bestond van Magnum, dus ik was erg benieuwd! Alweer een nieuwe beleving, ik blijf me nog steeds verbazen van wat er allemaal in Milaan te zien en te doen is! Je kon zelfs de binnenkant van je ijsje zelf kiezen en de ingrediënten die je erop wou hebben!!! Ik heb een foto ervan gemaakt en hij was bijna zonde om op te eten! En oehhh wat was hij lekker!! Wel kon je het een hele maaltijd noemen want daarna zat je bom vol!

Nadat we het ijsje hadden opgegeten ben ik met Jana en Joris naar het Cementerio Monumental geweest, dit is een kerkhof midden in Milaan. Ik had al verschillende verhalen gehoord dat het er heel stil moest zijn en het ook iets was wat je eens meegemaakt en gezien moest hebben, dus er gingen op pad met z'n 3. Om bij het kerkhof te komen moesten we met de metro. De metro waar we mee gingen was de paarse lijn en deze lijn is onbemand. Joris en Jana gingen voorin zitten en het leek dus net of ze de metro bestuurde ook weer iets aparts en leuk om meegemaakt te hebben.  Het kerkhof was mooi en de graven waren heel groot. Het waren oude graven en het zag er indrukwekkend uit. De stilte was ook heel apart, want je stond eigenlijk midden in de stad maarde drukte van buiten af leek even stil te staan. Het enige minpuntje was dat in de gangen waar je doorheen kon lopen het heel erg stonk en we zijn dus snel weer naar buiten gelopen. Ook dit is een echte aanrader om eens heen te gaan!

Toen we weer thuis waren heb ik nog even huiswerk met Joris en Jana gemaakt en erna zijn we weer naar het park gegaan waar ze hebben gespeeld met hun vriendjes. 

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Oma
6 jaar geleden

Het ijs ziet er heel erg lekker uit dat zal wel lekker smullen zijn geweest.groetjes oma en opa

De mam
6 jaar geleden

Wat een vele mooie belevenissen,geniet ervan. ?

Annie
6 jaar geleden

Mmm lekker super dat je het zo leuk heb

Tante Wies
6 jaar geleden

Oh dat ziet er erg lekker uit. Helaas kun je dat niet meenemen

Maak jouw eigen website met JouwWeb