Dag 26

Dinsdag 1 augustus 2017

 

Vandaag is het dinsdag en dat betekend dus dan de markt weer letterlijk voor de deur staat. Na een ontbijtje zijn we een rondje over de markt gaan lopen. De logees hadden de markt nog niet gezien omdat ze op zondag aangekomen waren, en dus gingen we op pad om de markt te bekijken.

Omdat het vakantie tijd is zijn veel kramen weg en is de markt dus kleiner, maar dit maakt het aanbod niet kleiner want er is nog zoveel te zien en te kopen! Na een half uurtje over de markt te hebben gelopen, zijn we terug naar huis gelopen om ons klaar te maken voor het volgende tripje naar Bergamo.

Bergamo is een stad in de Italiaanse regio Lombardije, Bergamo is een van de oudste steden van Lombarije. We gingen met z'n 4 (Bart, Daan, Lieve en ik) op pad met de auto naar Bergamo. Zelf waren ze er nog nooit geweest en ik ook nog niet, het was dus voor ons allemaal nieuw. De naam zegt het al Berg-amo, en bergen waren er zeker te zien! Super mooi en dat alleen al vanuit de auto! We stapte uit en kwamen er al snel achter dat de berg op lopen nog een hele klus zou worden. Wee zijn dus nog een stuk de berg op gereden en omdat de top en het kapelletje wat we wouden zien niet met de auto bereikbaar was, zijn we gaan lopen. Het leek mee te vallen maar wat waren het een hoge heuvels/bergen. Het was onbewust zo hoog dat je bij elke stap gewoon goed moest kijken hoe en waar je liep want ook al je verkeerd stapte op de klinkers en stenen lag je denk ik ook flink op je gezicht.. Toen het uitzicht zagen was het natuurlijk wel de moeite waard! Je kon super ver kijken en de gebouwen waren ook prachtig! Ook waren er heel veel toeristen en in de kleine steegjes waren ook restaurantjes en winkels waar je van alles kon eten en kopen. 

Na een hele zoektocht toch eindelijk de kapel gevonden en je geloofd het of niet... maar vandaag was hij dicht...! Hadden wij weer... de mooie oude romeinse gebouwen eromheen maakten dat allemaal weer goed want wat een mooie kunstwerken waren het te noemen! Ik heb ook weer genoeg foto's gemaakt.

Na wat leuke foto's gemaakt te hebben zijn we weer terug gelopen en dat ook nog zonder te verdwalen! Zelfs in een doolhof van bergen vinden we de weg terug nog haha! Het leek ons leuk om een berg op te rijden en dat gingen we dus doen, alleen... de weg liep dood.. dus het idee was niet helemaal gelukt en we zijn dus terug gereden naar Milaan.

Terug thuis lieten Joris en Jana hun nieuwe visje zien (er waren eerst nog maar 2 visjes, mijn visje was ook dood gegaan...) en nu heeft de goudvis ook weer een vriendje erbij en is hij niet meer zo alleen, want de laatste 2 overgebleven visjes zaten apart omdat de een de ander steeds wou bijten... Ik wist ook niet dat vissen ruzie konden maken, nou dat heb ik nu dus wel gezien.

Omdat het zo warm was, had ik vandaag niet zoveel eetlust. In dit weer je moet wel blijven eten en drinken want anders kiep  je om.. dus ik heb rond half 5 even een broodje gegeten en erna ben ik de series die ik gemist had terug gaan kijken, even rustennn na de kilometers die ik vandaag weer gelopen had. Als ik nu geen kilo lichter ben weet ik het ook niet meer haha! Wie topsport wilt beleven moet een weekje met mij gaan shoppen en de toerist gaan uithangen in Milaan haha (of langer natuurlijk)!!

Na even gerust te hebben, hebben we weer lekker met z'n allen gegeten. Morgen ga ik even rustig aan doen want ik voel min voeten niet meer van de vele kilometers... elke kilometer was het waard!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb