Dag 9

Zaterdag 15 juli 2017

 

Milaan wat ben je mooi! En er zijn al 9 dagen om wat gaat het snel!

Vandaag ben ik naar de markt geweest die 2 keer per week voor de deur staat. Op dinsdag en op zaterdag is er markt. Omdat Jana en Joris vorige week zaterdag visjes gekregen hadden heb ik ze er ook eentje bij gekocht, zo ben ik als ik weg ben toch nog een beetje in Milaan haha!! Joris heeft de vis naar boven gebracht en ik ben met Jana verder over de markt gelopen en er was weer van alles te zien. Je kunt er zelfs hamsters en vogels kopen.. en dat met 30 graden. Hier lijkt alles te kunnen!

 

Nadat we alles op de markt z'n beetje wel gezien hadden zijn we naar een winkel gegaan wat Jana leuk vond en ze vond dat ik hem ook eens moest zien. Hij heten Tiger, ik had er nog nooit van gehoord maar was wel benieuwd. Na een stukje lopen kwamen we bij de winkel en het was een winkel waar je bijna alles kreeg van spullen die je totaal niet nodig hebt haha! Een Action/Xenos leek het wel, maar het waren wel leuke en aparte spullen. Ook zijn we even naar de Sephora geweest. Die ligt hier bijna overal voor mijn idee.. jammer genoeg niet in Nederland. Hier heb ik dan ook iets gekocht en ik ga er zeker nog eens terug!

In de middag ben ik even Nederlandse tv terug gaan kijken zodat ik toch een beetje op de hoogte blijf van wat er in Nederland gebeurt.

 

Ook zijn we met z'n allen naar een kasteel in de stad geweest (kasteel Storzesco). Er was een evenement het hele weekend dat te maken had met Game of Strones. Het zevende seizoen zou om dezelfde tijd en als dat het in de US uitgezonden zou worden ook in Italië te zien zijn bij dit kasteel, dus om 3:00 in de nacht. Veel mensen waren super mooi geschminkt en hadden mooie pakken aan, echt in het thema.

Bij het kasteel was ook een park. Een van de stadsparken van Milaan. Hier zijn we door heen gelopen en je zag de mooie Porta Sempione. Het leek net of ik in Parijs was toen ik eronder stond want daar staat er ook een, maar ik ben echt nog steeds in Milaan! Hier heb ik ook mooie foto's gemaakt en hebben we ven gezeten, ook was er iemand aan het zingen maar nog een paar zanglesjes erbij was niet overbodig.. maar de hele sfeer eromheen maakte het wel mooie om even naar te luisteren.

 

Na weer een toeristische bezichtiging gedaan te hebben zijn we doorgelopen naar een wijk met smalle straatjes. Ook kon ik zien waar Diana gewerkt had voordat ze voor Marta Ferri werkte. De straatjes waren gezellig en er waren allemaal restaurantjes en kleine winkeltjes. Hier hebben we ook nog een ijsje gegeten en het ijs is hier heerlijk, ook al heb ik nog lang niet alle smaken geproefd.

Ook liepen we langs de kunstacademie van Milaan, helaas mochten we er niet meer in omdat hij zou gaan sluiten maar ik ga zeker nog eens terug om te kijken, want het lijkt me heel leuk en mooi! 

Reactie plaatsen

Reacties

Oma
7 jaar geleden

Wat ben jij een geluksvogel dat je dat allemaal mag meemaken.knuffel oma

Maak jouw eigen website met JouwWeb