Dag 28

Donderdag 3 augustus 2017

 

Vandaag was het weer een super warm dagje maar... niet klagen maar dragen! De weersverwachting in Nederland voor zaterdag als ik terug kom is nog steeds om te huilen.... 21 graden met regen. Ik kom terug met een trui aan en een dikke sjaal om, dat weet ik wel al zeker!

Ik ben vandaag op pad gegaan met de metro en uitgestapt hij de Duomo. Achter de Duomo lag een kerkje waar Diana me al eens over verteld had en ik moest het echt eens gaan bekijken zei ze. Ik was erg benieuwd want deze toeristische bezichtiging had ik nog niet gezien. Het was niet zomaar een kerkje maar een kerkje dat vanbinnen gedecoreerd was met botten! Ja echte mensen botten! Ik kon het niet geloven maar het was toch echt waar. De kerk heten St Bernardino van de Beenderen.

De kerk zag er van buitenaf erg onschuldig uit maar als je door de deur liep met het bordje ''Ossario'' erop, dan kwam je in een kille kapel met een hoog plafon waar langs de muren duizenden maar ook echt duizenden schedels en anderen botten opgestapeld waren. De kerk is ermee gedecoreerd vanwege de pest die heel vroeger is uitgebroken in Milaan. Omdat het kerkhof hierdoor volgeraakt was moest het leeg gehaald worden en de botten die toen naar boven kwamen zijn gebruikt voor de kerk. Je moet het maar willen... maarja die mensen hebben helaas niks meer te willen ze zijn nu gewoon toeristen botjes geworden en ze staan bij heeel veel mensen op de foto (ook bij mij haha). Op de foto kijk ik ook niet heel charmant vanwege de achtergrond van de foto, en op deze  foto sta ik dan ook zeker niet alleen haha!!

Nadat het kerkje bekeken was heb ik nog even geshopt.... en oepsss jaa alweer shoppen! Enals ik terug in Nederland ben moet ik weer heeeel lang afkicken dus het mag nu nog zullen we dan maar zeggen. Z'n leuken kleding als hier te koop is moest ook in Nederland zijn vind ik! Het komt ook omdat de winkels hier veeeeeel groter zijn en dus is er echt voor iedereen wel iets leuks te vinden. De buit was weer binnen en met de metro was ik zo weer thuis. Wat een uitvinding die metro, ook iets wat in Nederland super goed zou werken. Dan zou je binnen een half uur vanuit Limburg in Amsterdam zijn, super toch!

Thuis heb ik wat gegeten en erna ben ik met Joris en Jana even in het zwembadje gaan zitten. Ik durf het bijna niet te zeggen maar ik had het koud in het water, en dat met 37 graden (op het terras was het nog warmer dan 37 graden).  Ook heb ik nog even lekker in de zon gezeten want die ga ik over een paar dagen toch wel heeel erg missen! En ook ga ik mijn Milanese familie missen want na 4 weken hebben we een band gekregen die ik me niet had kunnen voorstellen voordat ik naar Milaan vertrok! Gelukkig komen ze erna ook naar Nederland, dan hoef ik ze nu dus nog niet helemaal te missen!

 

Reactie plaatsen

Reacties

belinda
7 jaar geleden

Helaas aan alle moois komt een einde en zo ook aan je milaan -avontuur.Maar het zal vast niet je laatste reisavontuur zijn. De wereld ligt aan he voeten en milaan us gelukkig niet het einde van de weteld qua afstand. Goede reis???en tot in t mooie limburg

Annie
7 jaar geleden

Hoi meid je laatste dag maak er nog iets van .en een hele mooie terug reis zie je gauw knuffff