Dag 23

Zaterdag 29 juli 2017

 

Vandaag is het 3 weken geleden dat ik vertrok naar Milaan, de tijd is voorbij gevlogen! De laatste week is aangebroken maar ik ga er zeker nog een leuke week van maken.

In de ochtend ben ik over de mooie markt gelopen met in mijn achterhoofd dat het volgende week wel een ander gevoel zou hebben als ik er overheen loop want dan is het de dag dat ik terug vlieg naar Nederland.. Er is zoveel te zien, echt ongelofelijk! Ik heb leuke spulletjes gekocht, en het is hier ook super goedkoop!

In de middag is de zus van Giangi (de vader van Joris en Jana) langs gekomen met haar man, kinderen en nog 2 anderen nichtjes. We hebben lekker met z'n allen middag gegeten. Wat wel opviel was dat er warm werd gegeten in de middag, dat schijnt heel normaal te zijn in Italië, in de middag warm eten en in de avond weer... nou voor mij was dat toch wel wennen want rond haf 3 frietjes eten is geen gewoonte in Nederland haha maar het was wel lekker! Ook hebben we weer een heerlijke salade gegeten!

Diana en ik zijn na het eten op pad gegaan naar de duurste winkelstraat van Milaan, naar flamingo's en naar een villa. Dit had ik nog niet gezien en het stond op mijn lijstje van dingen die ik nog wou zien. En ik dacht dat ik al bijna alles gezien had in 3 weken... niet dus! Ik heb dus flamingo's gezien die gewoon in een tuin in Milaan stonden, en wat een winkels heb ik weer gezien! ongelofelijk! Super mooie etalages en niet normaal hoge prijzen, als je hier heen gaat en je wilt wat kopen moet je wel een dikke beurs bij je hebben! Het is de nummer 3 duurste winkelstraat van Europa, de straat heet Monte Napoleone. In deze straat stonden ook duren auto's en auto's met geblindeerde ramen waar een chauffeur in zat te wachten op misschien wel een bekendheid of gewoon iemand met heeeel veel geld! Na mijn ogen te hebben uitgekeken op deze grote duren winkelstraat zijn we doorgelopen naar een straat wat paralel lag aan Monte Napoleone. Deze straat heten Via della spiga, deze straat vond ik veel mooier dan Monte Napolone omdat het heel rustig was en er ook prachtige etalages te zien waren! Ook dit is zeker de moeite waard om even doorheen te lopen en even weg te dromen over wat we allemaal zouden willen kopen.. Na over de mooie straten te hebben gelopen zijn we nog even naar het betaalbare centrum gegaan. Daar liet Diana mij zien waar Versace een van de appartementen had, het was boven alle winkels met een terras en olijfbomen, echt al een plaatje vanaf onderaf gezien.

 

Na over de winkelstraten gelopen te hebben, hebben we de metro terug gepakt en zijn we ons thuis klaar gaan maken want we gingen met de familie uiteten omdat weer een andere zus van Giangi jarig was. We gingen eten bij een all you can eat. Het was niet zomaar een all you can eat, want het was een all you can eat met pizza! Ik wist niet wat ik me erbij moest voorstellen dus ik was erg benieuwd!

 

Na een stukje rijden kwamen we aan bij het restaurant en ik ontmoeten ook de rest van de familie (we waren met 22 mensen in totaal). Allemaal super aardige mensen, en sommige spraken ook een beetje Engels gelukkig! Ik weet niet hoe ik het moet beschrijven maar het was me weer een ervaring erbij hoor! Ze kwamen met pizza's langs en dan ook enorme pizza's en je kon steeds en pizza punt krijgen van met welke smaak ze langs kwamen, zo kon je verschillende pizza smaken eten. Ze waren allemaal heeeerlijk! En op het laatste kregen we nog toetjes, ook deze waren in de vorm van een pizza punt! Zo lekker dat ik het gewoon niet kan beschrijven, maar ook dit restaurant ga ik zeker nog eens bezoeken als ik ooit nog in de buurt ben! Ik heb een foto toegevoegd van het kaartje van het restaurant.

En dan dacht ik dat de avond afgelopen was.. maar nee we gingen na het eten lekker spontaan bowlen! Met z'n allen en ook dit was super gezellig! Ik had gezegd dat ik wel zou kijken en niet mee zou doen want ik en bowlen is geen goede combinatie.. maar voordat ik het wist was mijn schoenmaat geraden en had ik een paar bowlschoenen in mijn handen. Uiteindelijk ben ik niet helemaal onderaan geëindigd dus er is vooruitgang hahah!!

 

Alweer een super leuke geslaagde dag! Ik had nooit gedacht dat in dit nog allemaal zou meemaken in mijn laatste week, en zo zie je maar! Morgen komen de anderen logees uit Nederland, ik heb er zin in!

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb