Dag 3

Zondag 9 juli 2017

 

Dag 3 in Milaan. Vandaag zijn we met z'n allen naar een wolkenkrabber (regione lombardia) geweest . Ik had geen idee wat ik me er bij moest voorstellen want ik had nog nooit op z'n hoogte in een gebouw gestaan.

Nadat iedereen bij het appartement was zijn we naar de metro gegaan en vanuit daar naar de wolkenkrabber. Overal stonden super hoge gebouwen dus ik vond het zo indrukwekkend! heel iets anders dan in Limburg, en in Nederland is zoiets gelijks ook niet te zien. We gingen naar binnen en werden eerst gecontroleerd of we niks van illegale spullen bij ons hadden en daarna mochten we door naar de lift die ons naar de 39ste verdieping zou brengen. Binnen minder dan 1 minuut waren we op de 39ste verdieping! Vanaf hier kon je de hele stad super goed zien, en je kon zien hoeveel gebouwen er stonden. Vanuit deze hoogte kon je pas zien hoe dicht de gebouwen op elkaar stonden, ook iets wat in Nederland heel anders is. Het uitzicht was super mooi en het leukste vond ik dat je kon zien dat de gebouwen heir allemaal gekleurd zijn, hierdoor ziet een drukke stad er heel vrolijk uit! Daarna zijn we ergens wat gaan drinken om even bij te komen van het velen lopen.

Nadat we wat gedronken hadden zijn we naar een concept store corso como10 gegaan waar je designer kleding kon bekijken en dan niet zoals in bv een Prada winkel dat je nergens aan mocht komen, maar gewoon als een soort showroom en je werd er niet de hele tijd in de gaten gehouden zoals in de anderen winkels waar ze duren merken verkopen. In deze winkel heb ik zoveel leuke ideeën opgedaan! en natuurlijk mijn ogen uitgekeken! boven de winkel was een soort kunst tentoonstelling, hier zijn we ook even gaan kijken. Boven op het gebouw was ook een mooi dakterras waar je kon zitten als je bijvoorbeeld een boek wou lezen, het was ook zo gek dat het hier zo rustig was terwijl je toch midden in de stad zat.

Daarna zijn we doorgelopen en kwamen we bij een winkel (het was een theater en het is omgebouwd tot een gastronomisch warenhuis) Eatitalie, waar je Italiaans eten kon kopen. en deze winkel was zo groot! je kreeg er alles! Penne en spaghetti in alle smaken en vormen en je kon er ook eten of koffie drinken. Zo jammer dat zoiets niet in Nederland is, want het was een winkel die net een winkelcentrum voor eten leek te zijn. Na geshopt te hebben en nog een beetje de toerist te hebben uitgehangen zijn we terug gegaan naar het appartement om even te rusten omdat het buiten weer te warm was, en omdat we veel gelopen hadden. In Italië eten ze later omdat het warm is en dat is ook best logisch want met 30 graden of meer is je eetlust ook ver weg.

 

Rond 6 uur zijn we om de hoek gelopen naar de langste winkelstraat van Europa, corso buenos aires! Ik wist niet waar ik moest kijken, zoveel winkels! Zoveel mooie dingen en heel anders dan in Nederland! Leuke aparte kleding die je bij ons pas over 2 jaar zou zien, dus ik vond het geweldig! We zijn een paar winkels in geweest en ik wist meteen dat ik hier eens terug moest komen dus wie gaat er eens mee een weekendje shoppen in Milaan?

Toen we over de winkelstraat heen hadden gelopen zijn we pasta gaan eten met z'n allen. Giangi de vader van de kinderen had het gemaakt en het was super lekker!

Na weer een super dag in Milaan weet ik nog niet of ik wel terug kom naar Nederland haha!!

 

Reacties zijn altijd leuk en welkom.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb